lezersvraag

We komen in de zoektocht naar het voorkomen van kalkaanslag de termen waterontkalker als waterontharder tegen, wat is het verschil en welke apparaat werkt het beste tegen kalkoverlast?

Een waterontkalker en een waterontharder zijn synoniemen.

Waterontharder, waterontkalker, waterverzachter

Toestellen die kalk en magnesium uit het water halen en daarmee hard water zacht maken, zorgen dat u minder last heeft van de kalk in het water en worden verkocht onder vele namen. De bekendste zijn waterontharder, waterverzachter en waterontkalker. In alle gevallen gaat het om dezelfde type apparaten die de techniek van ionenuitwisseling gebruiken. Een waterontkalker en een waterontharder zijn dus exact gelijk aan elkaar.

Naast de waterontkalker bestaan er ook andere technieken om de overlast van kalk te verminderen of tegen te gaan. Met reverse osmose membraan filters haalt u vrijwel alles uit het water dus ook de kalk. Een andere techniek is het gebruik van silicopolyfosfaat. Lees meer details over de verschillende vormen van waterontharding in het artikel verschillende wateronthardingstechnieken.


Offerte service

Wilt u, gratis en zonder verplichtingen, een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen