Kinetico Essential 11 review test

kinetico essential-11 waterontharder
Kinetico waterontharder model
Essential 11

Simplex of duplex

De Essential 11 van Kinetico is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

Energie

Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Prijs

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt.

Onthardingscapaciteit

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit, dat is de hoeveelheid water wat onthard kan worden tot het moment dat hij geregenereerd moet worden om het verzamelde kalk af te voeren. De Essential 11 heeft een onthardingscilinder (ionenwisselaar) van 10.5 liter. Hoeveel liter water u daarmee kan ontharden is afhankelijk van de hardheid van uw kraantjeswater en uw waterverbruik.

Kinetico heeft van de Essential 11 de onthardingscapaciteit niet openbaar gemaakt. Omdat wel de inhoud van de ionenwisselaar bekend is kunnen we op basis van een vuistregel de onthardingscapaciteit berekenen. Deze is ongeveer 2625 liter bij een hardheid van 20 fH.

Of dit een geschikt model voor u is wordt bepaald door de gewenste interval regeneratietijd. Het bepalen van deze intervaltijd is belangrijk bij de keus van een waterontharder. De waterontharder kieswijzer kan op basis van uw eisen een selectie maken van waterontharders welke naar onze mening geschikt zijn voor uw specifieke situatie. Overigens, omdat de onthardingscapaciteit van dit model niet openbaar is gemaakt kan deze niet meegenomen in de calculatie van de kieswijzer en zal dit model daarom ook niet als mogelijk kandidaat getoond worden.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierKinetico
modelEssential 11
prijs *[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar *
hoogte60.8 cm
diepte45 cm
breedte30 cm
zoutvat inhoud27 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in toestel*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht22.7 kg
gewicht in gebruik59 kg
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 10.5 liter
maximale hardheid 71.6 fH
capaciteit 12 fH *
capaciteit 14 fH *
capaciteit 16 fH *
capaciteit 18 fH *
capaciteit 20 fH *
capaciteit 22 fH *
capaciteit 24 fH *
capaciteit 26 fH *
capaciteit 28 fH *
capaciteit 30 fH *
capaciteit 32 fH *
capaciteit 34 fH *
capaciteit 36 fH *
capaciteit 38 fH *
capaciteit 40 fH *
capaciteit 42 fH *
capaciteit 44 fH *
capaciteit 46 fH *
regeneratie zoutverbruik 0.36 kg
regeneratie waterverbruik 25 liter
regeneratie tijd 15 minuten
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 36 liter/min
waterdruk minimaal 1.7 bar
waterdruk maximaal 8.6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

Bij de vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 18 fH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend en kunnen daarom bij hogere of lagere hardheid waarden iets afwijken.

Wanneer uw water zeer hard is kunnen modellen met een kleine ionenwisselaar inhoud mogelijk het water niet totaal ontharden. Dit komt door de 'maximaal te ontharden hardheid' van een bepaald model. Fabrikanten maken echter zelden deze maximale hardheid specificatie openbaar. Vraag altijd voor aankoop of de waterontharder in staat is het water totaal te ontharden, gegeven uw waterhardheid.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >Essential 11 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie