Domus DPS300 waterontharder test

domus dps300 waterontharder
Domus DPS300 waterontharder van Halutec

Duplex waterontharder op waterdruk

Dit is een duplex waterontharder die werkt op waterdruk. Elektriciteit of batterijen heb je dus niet nodig. Het hart wordt gevormd door een dubbele ionenwisselaar, je hebt dus altijd zacht water. De ionenwisselaar, ook wel onthardingscilinder genoemd heeft een volume van 4,3 liter en is goed voor zo'n 840 liter zacht water na iedere regeneratiecyclus als je waterhardheid 10 dH bedraagt. Op zich is dit bij een duplex waterontharder niet meer zo relevant want tijdens het regenereren werkt de andere ionenwisselaar gewoon door. Toch zal het volume van de ionenwisselaars afgestemd zijn op het verbruik per jaar. De Domus 300 is bedoeld voor woningen met maximaal 4 personen.

Vertrouwde techniek

Waterontkalkers worden onder vele namen verkocht, maar wereldwijd zijn maar een handjevol (grote) producenten. Een daarvan, Harvey's uit het Verenigd Koninkrijk. Die maakt op waterdruk gebaseerde systemen. Het binnenwerk komt van Harvey's en die heeft inmiddels zoveel waterontharders geproduceerd en kent zoveel tevreden klanten dat dit vertrouwenwekkend is.

Zoutverbruik

Het zoutverbruik van de Domus 300 valt reuze mee, per regeneratie wordt 300 gram onthardingszout gebruikt. Je kan tabletten, kussentjes of Broxo 6/15 onthardingszout gebruiken. In de waterontkalker kan maximaal 15 kg zout gestockeerd worden. Dit houdt in dat de meeste bezitters eens per kwartaal het onthardingszout bijgevuld moet worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal bewoners en de hardheid van het water.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierHalutec
modelDomus DPS 300
prijs 1125 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 73,7 kg
hoogte48.5 cm
diepte44 cm
breedte25 cm
zoutvat inhoud15 kg
zoutvat droog/natnat
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in toestel*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 4.3 liter
maximale hardheid *
capaciteit 12 fH 2505 liter
capaciteit 14 fH 2150 liter
capaciteit 16 fH 1880 liter
capaciteit 18 fH 1670 liter
capaciteit 20 fH 1505 liter
capaciteit 22 fH 1365 liter
capaciteit 24 fH 1255 liter
capaciteit 26 fH 1155 liter
capaciteit 28 fH 1075 liter
capaciteit 30 fH 1000 liter
capaciteit 32 fH 940 liter
capaciteit 34 fH 885 liter
capaciteit 36 fH 835 liter
capaciteit 38 fH 790 liter
capaciteit 40 fH 750 liter
capaciteit 42 fH 715 liter
capaciteit 44 fH 685 liter
capaciteit 46 fH 655 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 17 liter
regeneratie tijd 10 minuten
regeneratie richting *
doorstroomsnelheid max 50 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 of 1 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

Bij de vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 18 fH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend en kunnen daarom bij hogere of lagere hardheid waarden iets afwijken.

Wanneer uw water zeer hard is kunnen modellen met een kleine ionenwisselaar inhoud mogelijk het water niet totaal ontharden. Dit komt door de 'maximaal te ontharden hardheid' van een bepaald model. Fabrikanten maken echter zelden deze maximale hardheid specificatie openbaar. Vraag altijd voor aankoop of de waterontharder in staat is het water totaal te ontharden, gegeven uw waterhardheid.

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >Domus DPS 300 - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie