Delta Mosela review test

delta Mosela
Delta waterontharder model
Mosela

Simplex of duplex

De Mosela van Delta is een duplex waterontharder en levert daarom altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

Energie

Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Prijs

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1755 euro[1].

Onthardingscapaciteit

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw kraantjeswater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 1495 liter liter bij een hardheid van 20 fH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden treft u aan in onderstaande tabel.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierDelta
modelMosela
prijs 1755 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 74,1 kg
hoogte47,3 cm
diepte46,2 cm
breedte35,9 cm
zoutvat inhoud35 kg
zoutvat droog/nat
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldnee
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in toestelja
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht*
gewicht in gebruik*
zoutvathoogte37,4 cm
zoutvatdiepte46,4 cm
zoutvatbreedte24,2 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel ja
ionenwisselaar inhoud 3 liter
maximale hardheid *
capaciteit 12 fH 2495 liter
capaciteit 14 fH 2135 liter
capaciteit 16 fH 1870 liter
capaciteit 18 fH 1660 liter
capaciteit 20 fH 1495 liter
capaciteit 22 fH 1360 liter
capaciteit 24 fH 1245 liter
capaciteit 26 fH 1150 liter
capaciteit 28 fH 1070 liter
capaciteit 30 fH 995 liter
capaciteit 32 fH 935 liter
capaciteit 34 fH 880 liter
capaciteit 36 fH 830 liter
capaciteit 38 fH 785 liter
capaciteit 40 fH 750 liter
capaciteit 42 fH 710 liter
capaciteit 44 fH 680 liter
capaciteit 46 fH 650 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 36 liter
regeneratie tijd 30 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 50 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar *
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

Bij de vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 18 fH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend en kunnen daarom bij hogere of lagere hardheid waarden iets afwijken.

Wanneer uw water zeer hard is kunnen modellen met een kleine ionenwisselaar inhoud mogelijk het water niet totaal ontharden. Dit komt door de 'maximaal te ontharden hardheid' van een bepaald model. Fabrikanten maken echter zelden deze maximale hardheid specificatie openbaar. Vraag altijd voor aankoop of de waterontharder in staat is het water totaal te ontharden, gegeven uw waterhardheid.

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.


Offerte service

Wilt u, gratis en zonder verplichtingen, een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >test-review