Aquacare Twinsoft Compact review test

aquacare twinsoft-compact waterontharder
Aquacare waterontharder model
Twinsoft Compact

Simplex of duplex

De Twinsoft Compact van Aquacare is een duplex waterontharder en levert daarom altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

Energie

Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Prijs

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1495 euro[1].

Onthardingscapaciteit

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw kraantjeswater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 785 liter liter bij een hardheid van 20 fH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden treft u aan in onderstaande tabel.

Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierAquacare
modelTwinsoft Compact
prijs 1495 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 141,2 kg
hoogte48.2 cm
diepte45.7 cm
breedte20.3 cm
zoutvat inhoud8 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in toestel*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht20.4 kg
gewicht in gebruik38.5 kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel *
ionenwisselaar inhoud 4.5 liter
maximale hardheid *
capaciteit 12 fH 1310 liter
capaciteit 14 fH 1120 liter
capaciteit 16 fH 980 liter
capaciteit 18 fH 875 liter
capaciteit 20 fH 785 liter
capaciteit 22 fH 715 liter
capaciteit 24 fH 655 liter
capaciteit 26 fH 605 liter
capaciteit 28 fH 560 liter
capaciteit 30 fH 525 liter
capaciteit 32 fH 490 liter
capaciteit 34 fH 460 liter
capaciteit 36 fH 435 liter
capaciteit 38 fH 415 liter
capaciteit 40 fH 395 liter
capaciteit 42 fH 375 liter
capaciteit 44 fH 355 liter
capaciteit 46 fH 340 liter
regeneratie zoutverbruik 0.6 kg
regeneratie waterverbruik 19 liter
regeneratie tijd 11 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 38 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 23 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8.6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, vandaar onze disclaimer. Controleer de specificaties voor aanschaf met uw leverancier.

* geen opgave fabrikant

Bij de vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 18 fH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend en kunnen daarom bij hogere of lagere hardheid waarden iets afwijken.

Wanneer uw water zeer hard is kunnen modellen met een kleine ionenwisselaar inhoud mogelijk het water niet totaal ontharden. Dit komt door de 'maximaal te ontharden hardheid' van een bepaald model. Fabrikanten maken echter zelden deze maximale hardheid specificatie openbaar. Vraag altijd voor aankoop of de waterontharder in staat is het water totaal te ontharden, gegeven uw waterhardheid.

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.


Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

home­ >test-review >Twinsoft Compact - test review

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie