bezoekersvraag

We hebben een waterontharder laten installeren maar ondanks dat gaat op het Senseo apparaat toch het ontkalkingslampje branden. Moet ik nou toch het Senseo apparaat gaan ontkalken ondanks dat de waterontharder al de kalk uit het water heeft gehaald? Dat zal toch niet waar zijn? Hoe krijg ik dat lampje uit wat aangeeft dat de Senseo ontkalkt moet worden?

Beste bezoeker, we kunnen ons voorstellen dat dit heel vreemd aandoet. Maakt u zich geen zorgen, hier loopt iedereen tegen aan die een waterontharder bezit (even aannemende dat de waterontkalker niet defect is*). Er is niets aan de hand, u hoeft uw Senseo apparaat niet te ontkalken. Het apparaat meet niet de hoeveelheid kalk maar zet domweg na een paar honderd kopjes koffie dat kalklampje aan, kalk of geen kalk. Niets aan de hand, dus zet er nog een.

Kalklampje gaat aan na x aantal kopjes

Het probleem blijkt in het Senseo apparaat te liggen. Het Senseo apparaat meet namelijk niet hoeveel kalk zich heeft opgehoopt, dat zou erg lastig en duur zijn. Daarom heeft Philips het heel simpel gedaan, het Senseo apparaat meet hoeveel kopjes koffie u heeft gezet en geeft daarna aan "het wordt tijd om te gaan ontharden". Of het nou nodig is of niet, na een x aantal kopjes koffie gaat het lampje gewoon branden wat aangeeft dat de Senseo ontkalkt moet worden ook wel ontkalkingslampje genoemd.

Als u een waterontharder bezit geeft de kalk indicator ledje dus een verkeerd signaal af. Dat ligt dus niet aan de waterontkalker maar aan het Senseo apparaat. Er hoeft niets ontkalkt te worden, want er zit geen kalk meer in het water als u een waterontharder gebruikt.

Hoe krijgen we de kalk lampje van de Senseo dan uit?

Senseo waterontharder
Senseo ontkalken ondanks waterontharder?

U moet als eerste afvragen, moet dat lichtje zo nodig uit? Heeft u er last van? De Senseo blijft gewoon zijn werk doen, kalk indicator ledje of niet!

Wilt u toch het ontkalkingsindicator ledje uitkrijgen dan gaan we Philips met dezelfde techniek aanvallen als zij dit bij jou hebben gedaan: misleiding!

Laten we wel wezen, het Senseo apparaat heeft u misleid door aan te geven dat u het apparaat moet ontkalken terwijl dit onzin informatie is. U gaat nu ten aanval en u gebruikt het zelfde wapen "misleiding" en u laat het Senseo apparaat denken dat u hem netjes ontkalkt heeft.

  • zoek de handleiding van uw Senseo apparaat**
  • volg exact dezelfde stappen zoals omschreven staat in de handleiding voor de ontkalkingsprocedure
  • op een cruciaal punt gaat u het Senseo apparaat misleiden: als de instructie beschrijft om de ontkalker in het water reservoir te doen, dan doet u dit niet!
  • u moet, nadat u geen ontkalker in het waterreservoir heeft gedaan wel exact volgens de instructie een bepaalde hoeveelheid water in het waterreservoir doen.
  • volg alle andere stappen op de voet inclusief de noodzakelijke spoelbeurten.

Pas als u de hele ontkalkingsprocedure heeft afgehandeld (nogmaals: zonder gebruik te maken van ontkalker!) gaat het kalklampje uit. Gefeliciteerd, u beheerst nu de kunst van het misleiden.

* met 99,5% zekerheid is er niets aan de hand met de waterontharder. Maar natuurlijk zou de waterontharder niet meer goed kunnen werken en heeft u inderdaad last van hard water. Wilt u weten of u waterontharder nog steeds onthard water levert dan zult u dit moeten meten.

**kijk onderop het apparaat en daar staat het modelnummer wat begint met HD zoals HD 7880 en google dan op hd7880 ontharden of hd7880 ontkalken


Offerte service

Wilt u, gratis en zonder verplichtingen, een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen