bezoekersvraag

Hoewel wij een waterontharder hebben gaat op ons Nespresso apparaat toch het lampje branden dat we hem moeten ontkalken. Dat is vreemd, de waterontharder haalt toch alle kalk uit het water? Is soms onze waterontharder defect?

Vals alarm! Er is niets aan de hand. Het Nespresso apparaat meet geen kalk maar zet stomweg het ontkalkingslampje aan nadat een aantal honderd kopjes geurende koffie zijn gezet, ook al is geen spatje kalk in het apparaat te vinden. Negeren en lekker genieten is het devies.

Nespresso meet geen hardheid maart telt kopjes

Dat is inderdaad vreemd, maar wees gerust er is niets aan de hand*, de waterontharder werkt goed en die haalt al de kalk uit het water. De reden dat het Nespresso apparaat toch met het lampje verzoekt om ontkalkt te worden heeft niets met kalk te maken. Het Nespresso apparaat meet hoeveel kopjes Nespresso u heeft gezet en zet daarna het ontkalkingslampje aan. Het apparaat meet dus niet de hoeveelheid kalkaanslag (dat zou heel erg complex zijn) maar geeft dus stomweg een seintje na een x aantal gezette kopjes Nespresso.

Het Nespresso apparaat weet dus helemaal niet dat u een waterontharder heeft en al dan niet kalk zich heeft opgehoopt. Geloof ons, in het Nespresso apparaat zit dus geen kalk*. U kunt die ontkalkingsindicator dus gewoon negeren en heerlijke Nespresso kopjes zetten.

Ik blijf het vervelend vinden dat het kalklampje brandt, hoe krijgen we dat uit?

Nespresso apparaat
Nespresso ontkalken ondanks waterontharder?

Als u echt dat kalkledje uit wilt krijgen, nogmaals daar is geen enkele technische noodzaak voor, dan kunt u dat doen door de stappen van de ontkalkingsprocedure strikt uit te voeren maar geen ontkalker te gebruiken. Het Nespresso apparaat denkt dan dat u hem ontkalkt heeft maar in werkelijkheid gebruikt u alleen maar onthard kraanwater.

  • zoek de handleiding van het Nespresso apparaat
  • volg exact dezelfde stappen zoals omschreven staat in de handleiding voor de ontkalkingsprocedure
  • op een cruciaal punt gaat u het Nespresso apparaat misleiden: als de instructie beschrijft om de ontkalker in het water reservoir te doen, dan doet u dit niet!
  • u moet, nadat u geen ontkalker in het waterreservoir heeft gedaan, wel exact volgens de instructie een bepaalde hoeveelheid water in het waterreservoir doen.
  • volg alle andere stappen op de voet inclusief de noodzakelijke spoelbeurten.

Pas als u de hele ontkalkingsprocedure heeft uitgevoerd (nogmaals: zonder gebruik te maken van ontkalker!) gaat het kalklampje uit. O ja, over een paar maanden gaat natuurlijk het kalklampje weer branden. Dan moet u dit trucje dus weer uitvoeren tenzij u inmiddels het kalklampje kunt accepteren.

* met 99,5% zekerheid is er niets aan de hand met de waterontharder. Maar natuurlijk zou de waterontharder niet meer goed kunnen werken en heeft u inderdaad last van hard water. Wilt u weten of u waterontharder nog steeds onthard water levert dan zult u dit moeten meten. Denk ook even aan de resthardheid instelling wellicht staat deze verkeerd ingesteld.


Offerte service

Wilt u, gratis en zonder verplichtingen, een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >bezoekersvragen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen