Vaatwasser wel of niet meer vullen met zout bij gebruik van een waterontharder?

miele vaatwasser g6300sc
Miele G6300 SC vaatwasser - wel of geen zou meer in de vaatwasser?

Een vaatwasser moet u regelmatig voorzien van onthardingszout. Dat onthardingszout wordt gebruikt voor een in de vaatwasser ingebouwde waterontharder. Wanneer een vaatwasser dat niet zou hebben zou u op uw servies heel snel last krijgen van kalkaanslag. Zonder dat u het wellicht wist had u dus al een waterontharder in huis. De vraag is, als u een waterontharder heeft aangeschaft die het harde water al zachter maakt, is het dan nog nodig om in de vaatwasser zout te doen?

U voelt het antwoord al aankomen, heeft u een waterontharder die ook aan de vaatwasser zijn water levert dan is dat water al ontkalkt en hoeft u geen zout meer in de vaatwasser te doen. Daar is een uitzondering op. Veel waterontharders hebben een resthardheid regelaar. Hiermee kunt u de hardheid van het water wat uit de waterontharder komt instellen.

In het geval u de waterontharder op maximale waterontharding heeft ingesteld of op 7 fH of lager dan hoeft u geen zout meer in uw vaatwasser meer te doen. Want bij een waterhardheid van 7 fH (wat heel zacht is) of minder zal geen kalk afzetting plaatsvinden.

Heeft u de waterhardheid op 8 fH of hoger ingesteld op uw waterverzachter dan is het verstandig om wel regeneratiezout in uw vaatwasser te blijven gebruiken. Kijk dan wel in de handleiding van de vaatwasser en stel de vaatwasser in op het gebruik van zeer zacht water waardoor maar heel weinig onthardingszout wordt gebruikt. Lees ook de bezoekersvraag over de resthardheid instelling van een waterontharder.

Lees ook de bezoekersvraag "Moet ik nog spoelglans in de vaatwasser doen nu we een waterontharder hebben laten installeren?"


Offerte service

Wilt u, gratis en zonder verplichtingen, een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­